04 лютого 2023 року освітянська спільнота Кременчука провела в останню путь Анатолія Петровича Самодрина – доктора педагогічних наук, професора, послідовника вчення В.І.Вернадського, людину, яка все своє життя присвятила розвитку регіональної та національної освіти. В ньому гармонійно поєднувались розум науковця, мудрість викладача, досвід практика. Впродовж багатьох років Анатолій Петрович працював у нашому навчальному закладі ( спочатку це була Кременчуцька філія ДАУБП, згодом Кркменчуцька філія Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля). Був заступником директора із науково-методичної роботи, завідувачем кафедри соціально-гуманітарних дисциплін. Саме йому належить ідея створення та її втілення в життя Науково-навчального комплексу багаторівневої освіти ” Профільна освіта регіону”, з метою наукової розробки соціально- економічних сценаріїв розвитку територій з урахуванням регіональних потреб.

Самодрин А.П. був людиною широкого кола інтересів. Педагог і викладач- в першу чергу. Був переконаний, що юнаків і дівчат потрібно готувати до усвідомленого материнства-батьківства, і тоді в сім’ях виховуватимуться діти й онуки належним чином, гідні люди і громадяни України. Писав вірші, і саме вони були відображенням глибин його душі: ранимої і чутливої. Безмежно любив господарювати на землі: сіяв, садив, відбираючи кращі сорти і дерев, і овочів, і квітів. Дорожив колегами, спілкуванням з ними, ділився досвідом і порадами.

Життя Анатолія Петровича Самодрина було насичене різними подіями: втіленням у життя ідей, участю в наукових конференціях, написанням підручників і монографій, не кажучи вже про статті у фахових виданнях. Його рідним і близьким є чим пишатися. І ми пам’ятатимемо Анатолія Петровича, бо він того вартий…

Світла пам’ять нашому колезі!!!