Вже декілька років поспіль 11 лютого в усьому світі  відзначається чудове свято —  Міжнародний день жінок і дівчаток у науці. Свято запроваджено резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року.

Важливо, що згадка в назві свята не тільки жінок, але і дівчат не є випадковістю. Вона спрямована на актуалізацію теми участі в наукових спільнотах шкільного періоду навчання не тільки хлопчиків, але і дівчат, чия участь у них, згідно зі статистичними даними, набагато нижча.

День жінок і дівчат у науці покликаний нагадувати повноті світової наукової спільноти про те, яку важливу роль у науковому і технологічному товаристві відіграють жінки, а також заохочувати жінок і дівчаток до нових наукових звершень.

Україна посідає 12 місце за кількістю жінок-вчених в рейтингу серед 41 країни світу. Українки успішно розвиваються у різних галузях наук. Найбільше науковиць зайнято у галузі суспільних (65,8%), медичних (65,2%), гуманітарних (60,3%) наук; у технічних науках — 34,1%.  

Щиро вітаємо всіх дівчат та жінок, які присвятили своє життя науці. Шануємо ваш вибір та бажаємо ніколи не зупинятись на досягнутому, збільшувати та покращувати ваші наукові здобутки для забезпечення стабільного та щасливого майбутнього людства!