Наука – найважливіший чинник технічного та соціально-культурного прогресу, поліпшення реальної дійсності та всебічного розвитку людських можливостей. Наукові доробки та напрацювання значно полегшують життя людства, сприяють об’єднанню у прагненні покращувати світ.

20 травня 2023 року ми відзначаємо Міжнародний день науки – свято, коли вшановуються наукові традиції та досягнення вчених, якими неймовірно пишається нація та на яких покладають надії мільйони громадян. Саме перед науковцями стоїть непросте завдання впровадження ефективних інновацій на всіх рівнях життєдіяльності українського суспільства, підняття рівня соціально-економічного розвитку України, визначення місця нашої Батьківщини на міжнародній арені.

Встановлений указом президента України Леоніда Кучми у 1997 році, ось уже понад 27 років цей врочистий день відзначається щорічно у третю суботу травня.

В усьому світі відомі імена знаменитих українців, які титанічною працею на науковій ниві золотими літерами увіковічнили свої імена в історії. Йосип Тимченко, Ігор Сікорський, Сергій Корольов, Петро Бобонич, Євген та Борис Патони, Микола Амосов, Анатолій Малихін та багато інших вчених-українців здобули визнання та повагу не лише на рідній землі, а й за її межами.

Щиро вітаємо всіх дійсних та майбутніх науковців, студентів та аспірантів з цим чудовим святом!

Зичимо усім вам міцного здоров’я та нескінченного позитиву! Бажаємо завжди помічати та успішно використовувати перспективи розвитку, бути успішними в професії та особистому житті, будьте справжніми дослідниками та першовідкривачами, працюючи задля добробуту України та Світу.

Зі святом, з Міжнародним днем науки!