16 листопада 2023 року за ініціативи кафедри економічного проєктування та маркетингу на платформі Zoom відбулась відеоконференція, присвячена професійному святу фахівців маркетингової сфери – Дню маркетолога. До участі у відеоконференції було запрошено викладачів та слухачів Придніпровського інституту ВНЗ «Міжрегіональна академія управління персоналом».

Головною гостею заходу стала Кучмій Олена Іванівна – провідний фахівець бізнесової і маркетингової діяльності з багаторічним практичним досвідом, у тому числі на посаді Генерального директора зовнішньоторгівельної фірми «АвтоКрАЗ». Олена Іванівна розповіла про свій шлях професійного зростання та представила учасникам відеоконференції презентацію, у якій був викладений весь комплекс завдань, які виконує маркетинговий підрозділ великого промислового підприємства, та алгоритм дій при виконанні кожного з наведених завдань. 

Вона також розповіла про систему організації маркетингової діяльності на промисловому підприємстві, про вимоги, які висуваються до фахівців-маркетологів, охарактеризувала особливості їх практичної діяльності, описала тонкощі і нюанси контактів із замовниками та багато іншого. Розповідь була насичена безліччю прикладів конкретних ситуацій, у тому числі з особистого досвіду, які виникали в процесі виконання нею своїх професійних обов’язків. Виступ Олени Іванівни викликав жвавий інтерес у викладачів і слухачів. Наприкінці заходу вона відповіла на запитання присутніх. Але через брак часу не всі встигли задати свої питання, тому Олена Іванівна отримала запрошення на проведення подібних заходів у майбутньому.