Всеукраїнський диктант національної єдності 2022 у Придніпровському інституті ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна академія управління персоналом».

У День української писемності та мови здобувачі вищої освіти та викладачі Інституту взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності 2022. До написання цьогорічного диктанту долучилися українці, які в силу відомих обставин перебувають на шести континентах. Писали його військовослужбовці, які захищають рідну українську землю, бійці ТРО, працівники ДСНС.

Авторкою цьогорічного тексту є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Цьогорічний текст диктанту дуже зворушливий і викликав масу емоцій. В пам’яті промайнули теплі спогади про мирне життя і кожен пригадав свій дім, який, не зважаючи на всі випробування, вистоїть.

Метою Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності 2022 є не перевірка грамотності учасників, а насамперед об’єднання людей всього світу навколо України, яка сьогодні виборює право на свою ідентичність, культуру та свободу.