19 лютого Україна та українці відзначать День держаного герба України. Національна символіка, зокрема державний герб – це не просто формальні елементи державності, але й частина національного міфу, навколо якого гуртується та консолідується суспільство. Герб України – священний державний знак, народжений зі споконвічного народного прагнення до волі та незалежності. Національний символ, що уособлює тисячолітній зв’язок поколінь – минулого, сьогодення та майбутнього.

Як державний символ – Державний Герб України, тризуб було затверджено постановою Верховної Ради України №2137-XII від 19 лютого 1992 року. В Конституції України сказано, що головним елементом Державного Герба України є Знак Княжої Держави Володимира Великого. Затвердження тризуба гербом Української Народної Республіки було знаком свободи кожного громадянина нової української держави.

Бажаємо усім свідомим громадянам шанувати та оберігати символи нашої боротьби та незламності, самоідентичності та національно-патріотичного духу!